2008. november 1., szombat

Halottak napjára


Halottak napja. Tibeti buddhista lévén, ezt a napot is igyekszem "másképp" megélni, de tiszteletben tartva a hagyományokat. Érdekes módon ez nem is ütközik túl nagy nehézségekbe, mert a családomban ez a nap inkább ünnepnek számít. Ugyanis ma van a Férjem, az Anyukám és megboldogult Nagymamám szülinapja is :)

De, hogy egy kicsit megemlékezzünk azokról a szeretteinkről is akik már nincsenek velünk, hoztam egy cikket az egyik kedvenc oldalamról, remélem sikerül belinkelnem (néha még bénázok). http://www.thesecret.hu/node/5231
(Ha a linkre kattintasz, a lap alján lesz a cikk.)
Aki elolvassa, érteni fogja a következő mondatot:

Nagyon boldog szülinapot kívánok minden szerettemnek, és mindenből elegendőt, ami a szívük vágya!

A mai napra direkt egy olyan idézetet választottam, ami az életről szól, és nem a halálról. Bár buddhista szemmel semmi különbség nincs a kettő között, csak a mi ítéletünk.

"Nincs az égen palatábla, amelyre Isten felírta volna életünk célját...Bár lázasan kutatom, hogy Isten vajon mit írt a folytatásban, és hiszem, hogyha megtalálom a palatáblát, megtudom, ki vagyok, és mit keresek itt, de mindez hiába. Palatábla ugyanis nem létezik.

Életed célja az, amit annak hiszel. Küldetésedet Te szabd ki saját magadnak. Életed pedig az lesz, amivé teszed, és soha senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted."- Neale Donald Walsch
Ezt az üveget már régen festettem az Apukámnak, még az első darabokból való. Ha agyonüttök sem emlékszem a címére :)


5 megjegyzés:

Besiren írta...

Szia!
Szép az üveged mint mindig.

Játszani hívlak, részletek a blogomon vannak.

Üdv. Ircsi

Betti írta...

Szia!
Bocsi, de nem szeretnék résztvenni ebben a játékban, tekintve, hogy nem tudnék 7 emberkét belinkelni, mert nem ismerek annyit. Akit pedig igen, Őket már belinkeltétek. Kérlek válassz helyettem valaki mást. Köszi!
Üdv:Betti

Fauna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Fauna írta...

Bocs, én is a játékra akartalak hívni, de aztán olvastam, hogy nem vennél részt benne, mert nem ismersz annyi embert. Én sem. :)

Ili írta...

Az üveg címe: Naplemente

Azért tudom, mert a mi tuajdonunk!